Bruxelles, 23. svibnja 2019.

Sastanak Vijeća za obrazovanje, mlade, kulturu i sport (EYCS)

Dr. sc. Nina Obuljen Koržinek, ministrica kulture Republike Hrvatske sudjelovala je na sastanku Vijeća za obrazovanje, mlade, kulturu i sport (EYCS).

Vijeće je usvojilo zaključke o mladim kreativnim generacijama. Zaključci prepoznaju potrebu za strateškim pristupom sudjelovanja djece i mladih u kulturi te potiču mjere koje olakšavaju prijelaz s obrazovnog sustava na tržište rada.
Ministri su također usvojili zaključke o poboljšanju prekogranične razmjene europskih audiovizualnih djela, s naglaskom na koprodukcije. Zaključci ukazuju da je europska kulturna i jezična raznolikost važna prednost za europski audiovizualni sektor i predlažu mjere za stvaranje povoljnog ekosustava za razvoj koprodukcija. Vijeće je također održalo raspravu pod nazivom 'Od rješavanja dezinformacija do obnove povjerenja građana EU-a u medije', na temelju raspravnog dokumenta predsjedništva. Ministrica je tijekom rasprave o dezinformacijama naglasila kako Hrvatska u potpunosti zastupa stav da je medijska pismenost jedna od najvažnijih kompetencija za djecu i odrasle.

Copyright (c) 1997.- 2020. Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH Sva prava pridržana