Bruxelles, 07. prosinca 2018.

Sastanak Vijeća za pravosuđe (JHA Justice)

Izvor: Vijeće Europske unije


Ministar pravosuđa Republike Hrvatske Dražen Bošnjaković sudjelovao je 7. prosinca 2018. godine na sastanku Vijeća za pravosuđe (JHA Justice).
Na sastanku Vijeća ministri su usvojili opći pristup o izmijenjenom prijedlogu Direktive Europskog Parlamenta i Vijeća o određenim aspektima ugovora o prodaji robe, izmjeni Uredbe (EZ) br. 2006/2004 Europskog parlamenta i Vijeća i Direktive 2009/22/EZ Europskog parlamenta i Vijeća, o izmjeni Uredbe Brussels IIa (Prijedlog Uredbe Vijeća o nadležnosti, priznavanju i izvršenju odluka u bračnim sporovima i u stvarima povezanima s roditeljskom odgovornošću te o međunarodnoj otmici djece, preinaka), te o prijedlogu Uredbe Europskog parlamenta i Vijeća o europskom nalogu za dostavljanje i europskom nalogu za čuvanje elektroničkih dokaza u kaznenim stvarima.
Ministri su na sastanku Vijeća obaviješteni o napretku na radu o prijedlogu Uredbe Europskog parlamenta i Vijeća o pravu koje se primjenjuje na učinke ustupanja potraživanja na treće osobe.
Osim toga, na radnom ručku ministri su raspravljali o primjeni kaznenog zakonodavstva vezanoj uz borbu protiv antisemitizma.

Copyright (c) 1997.- 2019. Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH Sva prava pridržana