Bruxelles, 09. ožujka 2018.

Ministar Božinović na sastanku Vijeća za unutarnje poslove

Dr. sc. Davor Božinović, ministar unutarnjih poslova Republike Hrvatske, sudjelovao je na sastanku Vijeća za unutarnje poslove (JHA – HOME). Ministri su na sastanku Vijeća raspravljali o političkoj potvrdi suradnje između misija Zajedničke sigurnosne i obrambene politike (ZSOP misije) i pravosudnih i policijskih agencija EU (PUP agencije), o ulozi agencija EU iz područja pravosuđa i unutarnjih poslova u borbi protiv terorizma, o politikama vezano uz interoperabilnost informacijskih sustava EU.

Ministri su razmijenili mišljenja o Uredbi o interoperabilnosti (granice i vize) i Uredbi o interoperabilnosti (policijska i pravosudna suradnja, azil i migracije) te o provedbi PNR direktive i suradnji s državama Zapadnog Balkana u području unutarnje sigurnosti i borbi protiv terorizma i trenutnom stanju u području migracija. Tijekom neformalnog ručka razgovaralo se o uklanjanju terorističkih sadržaja na Internetu. 

Na margini sastanka Vijeća održao se susret ministra Davora Božinovića s g. Fabriceom Leggeriem, izvršnim direktorom FRONTEX-a te sastanak s g. Dimitrisa Avramopoulosa, povjerenikom Europske komisije za migracije, unutarnje poslove i građanstvo.

Copyright (c) 1997.- 2019. Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH Sva prava pridržana