Bruxelles, 15. svibnja 2018.

Ministrica Žalac pred Europskim odborom regija

Ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac boravila je 15. svibnja 2018. godine, u Bruxellesu gdje je predstavila stajalište Republike

Hrvatske o kohezijskoj politici nakon 2020. pred Europskim odborom regija. Predstavljanje je dio aktivnosti Europskog odbora regija koje promiču Kohezijski savez za snažnu i učinkovitu kohezijsku politiku nakon 2020. godine, a u svijetlu predstojeće rasprave o budućnosti kohezijske politike i predstavljanja zakonskih prijedloga Europske komisije 29. svibnja 2018. godine. Hrvatska u ovoj financijskoj perspektivi, po prvi puta od početka, ravnopravno sudjeluje u procesu pregovora i navedeno predstavljanje bila je prilika za razgovor i razmjenu mišljenja glede ključnih pitanja vezanih uz kohezijsku politiku, slijedom objave prijedloga Višegodišnjeg financijskog okvira Europske komisije za razdoblje nakon 2020.

Ministrica Žalac sastala se s predsjednikom Europskog odbora regija Karlom-Heinzom Lambertzom i županom Nikolom Dobroslavićem, voditeljem hrvatskog izaslanstva u Europskom odboru regija, a predstavljanju stajališta prisustvovali su i hrvatski zastupnici u Europskom parlamentu Dubravka Šuica, Tonino Picula i Davor Škrlec.