Bruxelles, 22. studenog 2017.

Dt Kostelić sudjelovala na sastanku Vijeća za obrazovanje, mlade, kulturu i sport

Državna tajnica Središnjeg državnog ureda za šport Republike Hrvatske Janica Kostelić, sudjelovala je 21. studenog 2017. godine, na sastanku Vijeća za obrazovanje, mlade, kulturu i sport (EYCS), u formaciji ministara za sport.

Na Vijeću su usvojeni Zaključci Vijeća o ulozi trenera u društvu i Rezolucija Vijeća o daljnjem razvitku strukturiranog dijaloga EU-a o športu. Također, raspravljalo se i o glavnim izazovima s kojima se suočava šport u 21. stoljeću i o suradnji između Europske unije, vlada i športskog pokreta. Interaktivnoj raspravi pridružio se i Thomas Bach, predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO). O suradnji između Europske unije, vlada i športskog pokreta raspravljalo se i na sastanku u okviru strukturiranog dijaloga u području športa, koji je održan prije službenog sastanka Vijeća, a na kojem su također sudjelovali Tibor Navracsics, povjerenik Europske komisije za obrazovanje, kulturu, mlade i sport i Thomas Bach.

Državna tajnica Kostelić, odazvala se pozivu povjerenika Tibora Navracsica za sudjelovanjem na svečanosti dodjele nagrade  #BeInclusive EU koja se održava 22. studenog, a kojom se promovira utjecaj športa u jačanju društvene uključivosti.